Kanapki rodem z SubWay
Kolejny raz nie mam co zrobić na obiad, ale kilka dni temu upiekłam ciabattę wg tego przepisu, z tą różnicą, że użylam mąki pszennej pełnoziarnistej, czyli graham. Zostały mi 2 ciabatty, więc je zamroziłam. Przydały się dzisiaj :)
Rozmroziłam je w piekarniku, przekroiłam wzdłuż na pół i włożyłam na 3 minuty pod rozgrzany grill w piekarniku, aby nabrały chrupkości.
Gdy ostygły posmarowałam jedną stronę sosem czosnkowym na jogurcie (jogurt naturalny + rozgnieciony ząbek czosnku+sól+pieprz) i ułozyłam po kolei:
- zielone oliwki
- cebulę pokrojoną w piórka
- domową szynkę wędzoną
- kapary
- pokrojonego w plasty ogórka kiszonego
i polałam sosem chilli z firmy Hellman`s oraz ponownie sosem czosnkowym. Na koniec 2 liście sałaty lodowej i gotowe! smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz