Zapiekane brzoskwinie z miodem i jogurtem greckim

Uwielbiam brzoskwinie. Zawsze wybieram te najbardziej miękkie i delektuję się każdym kęsem. O to, by zostały dwie do tego deseru musiałam zabiegać i negocjować z moim mężem, ale udało się ;) Wyszły smaczne, ale myślę, że lepsze byłyby z gałką lodów śmietankowych.

Składniki:

  • 2 brzoskwinie

  • 4 łyżeczki miodu

  • 4 łyżeczki jogurtu greckiego lub 4 gałki lodów śmietankowych

  • 4 szczypty cynamonu


Brzoskwinie przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Posypujemy każdą połówkę brzoskwiń cynamonem, kładziemy na każdej po łyżeczce miodu i wkładamy do piekarnika na około 15 minut, aż zmiękną. Po wyjęciu podajemy z łyżeczką jogurtu greckiego lub gałką lodów śmietankowych. Pycha :)

zapiekane brzoskwinie

Komentarze

Popularne posty