Puree z dyni

Dynia wciąż jeszcze w sklepach więc trzeba korzystać :) Dyniowe puree jest bardzo proste w wykonaniu, a bardzo przydatne w kuchni. Można je stosować naprawdę do wielu potraw, nawet do kawy! Widziałam gdzieś przepis na dyniowe latte właśnie z puree z dyni. Dlatego, jeśli macie kawałek dyni, który nie wiecie jak wykorzystać- oto macie tu odpowiedź :)

Jak przyrządzić takie puree?

Umytą i nieobraną ze skóry (wydrążoną) dynię pokroić na mniejsze plastry i ułożyć na blasze. Piec w 180 stopni do miękkości (około 40-50 minut). Po tym należy ją ostudzić, oddzielić miąższ od skóry i rozdrobnić widelcem. Przechowywać w lodówce. Proste? Proste! :)

Puree z dyni

Komentarze

  1. Napewno jest dobre :)

    Serdecznie zapraszam na mojego bloga
    Kulinarne inspiracje Moniki
    http://blogl4.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty