Czarne spaghetti z pesto

Czarne spaghetti kupiłam podczas naszej podróży do Włoch tak jak wiele innych rzeczy, których nie zdążyłam dla Was sfotografować. Czarne spaghetti jest barwione atramentem kałamarnicy, dzięki czemu nie tylko kolor ma inny, ale i smak :) Mój Mąż cały posiłek nie mógł uwierzyć, że je smaczne, czarne spaghetti :) Tyle jeszcze przed nami! ;)

Składniki:

  • pół opakowania czarnego spaghetti (w Polsce można je spotkać bez większego problemu, ale w strasznej cenie 17zł)

  • 2 łyżeczki gotowego pesto bazyliowego (możecie je również przyrządzić sami miksując duży pęczek świeżej bazylii z orzeszkami piniowymi, oliwą i czosnkiem)


Tak, tu nie ma żadnej filozofii :) Gotujemy makaron w osolonej wodzie i po wyłożeniu na talerz mieszamy dokładnie każdą porcję z łyżeczką pesto. Gotowe! :)

czarne spaghetti z pesto

Komentarze

Popularne posty