Pasta z tuńczykiem - pyszne i proste śniadanie

Jest to pasta przygotowywana przez mojego Męża. Ma kilka swoich specjałów, na które czekam, np. nuggetsy (najlepsze!) albo ta pasta właśnie. Polecam do świeżego chleba pszennego wg tego prostego przepisu na bułki. Uformujcie po prostu z ciasta bochenek i upieczcie w kąpieli wodnej.

Składniki na pastę (średniej wielkości miska):

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (odcedzić)

  • 6 jaj ugotowanych na twardo

  • kawałek białej części pora

  • 3-4 suszone pomidory

  • 2 łyżki kaparów

  • 1 ząbek czosnku

  • sól, pieprz

  • majonez (ok. 2 łyżek)


Wszystkie składniki pasty oprócz tuńczyka i czosnku kroimy na drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z resztą składników dodając najpierw jedną łyżkę majonezu, a jak ciężko jest powiązać ze sobą wszystko w jedną całość, to dodajemy drugą. Przyprawiamy do smaku i podajemy na pieczywie :) Smacznego!

 

pasta z tuńczyka

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty