Bób klasycznie
Nie ma chyba nic lepszego na zdrową przekąskę podczas meczu ;) po zjedzeniu miski pojawiają się skutki uboczne, aaaaale bób z masłem i koperkiem jest taaaki smaczny i zdrowy :)
Składniki
Na wrzącą, osoloną wodę wrzucamy bób i gotujemy ok. 5 minut. Gdy jest już miękki (po wyciśnięciu ze skórki) możemy go odcedzić i wymieszać z masłem, solą i koperkiem. Voila! Tylko tyle i tak pysznie :)
Składniki
- umyty bób
- łyżeczka masła
- 2 szczypty soli
- posiekany koperek
Na wrzącą, osoloną wodę wrzucamy bób i gotujemy ok. 5 minut. Gdy jest już miękki (po wyciśnięciu ze skórki) możemy go odcedzić i wymieszać z masłem, solą i koperkiem. Voila! Tylko tyle i tak pysznie :)
Potwierdzam, bób jest dobry w sałatkach, pastach, zupach i pieczeniach, ale najlepszy jest po prostu ugotowany i polany masłem. Nie zapominajmy też że jest bardzo zdrowy i pożywny.
OdpowiedzUsuńnie jadłam nigdy bobu w takim wydaniu. a taki prosty przepis. muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuń