Eton mess- truskawki z bezą i bitą śmietaną
Achhhh! Uwielbiam! Miałam ochotę na to od miesięcy! Teraz, gdy zaspokoiłam swoje kubki smakowe, z przyjemnością dzielę się z Wami przepisem :)
Składniki:
Bitą śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki lub mniejsze kawałki (można je nawet troszkę rozgnieść). Owoce układamy na dnie pucharka, na to trochę bitej śmietany i bezy. Układamy do wyczerpania miejsca w pucharku ;) Smacznego!
Składniki:
- truskawki
- bezy przepis
- 250ml śmietanki 30%
- łyżka cukru pudru
Bitą śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki lub mniejsze kawałki (można je nawet troszkę rozgnieść). Owoce układamy na dnie pucharka, na to trochę bitej śmietany i bezy. Układamy do wyczerpania miejsca w pucharku ;) Smacznego!
Uwielbiam tę wersję eton mess. Z truskawkami najlepsze :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńJejjjjciu :) Jak tylko zobaczyłem zdjęcie, naszła mnie nieodparta chęć zrobienia sobie deseru w domu :)
OdpowiedzUsuń