Kaszka jaglana z morelką i bananem

To chyba najlepsze połączenie smakowe mojego Synka :) Zajada, aż się uszki trzęsą ;) Dużo lepsze wychodzi z polskich moreli- są naprawdę przepyszne! Muszę ich kupić więcej i zamrozić. Te z importu smakują jak z papieru...


Składniki na 1 porcję:




  • 1 polska morela

  • pół dojrzałego banana

  • 1-2 łyżki płatków jaglanych

  • około pół szklanki wody


Morelę myjemy, obieramy ze skórki, pozbywamy pestki. W garnuszku gotujemy wraz z bananem do miękkości (około 5-10 minut), po czym dosypujemy płatki. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Delikatnie blendujemy i studzimy :) Smacznego małe Szkrabki!


kaszka jaglana z morelką i bananem


Pragnę podkreślić, że szanuję styl wychowywania innych rodziców. Jeśli uważasz, że za wcześnie na któryś z powyższych produktów- nie podawaj tego swojemu dziecku. Nie podawaj również wtedy, jeśli nie przetestowałaś ich oddzielnie pod względem przyswajania przez organizm dziecka (alergie).

Komentarze

Popularne posty