Kaszka jaglana z morelką i bananem
To chyba najlepsze połączenie smakowe mojego Synka :) Zajada, aż się uszki trzęsą ;) Dużo lepsze wychodzi z polskich moreli- są naprawdę przepyszne! Muszę ich kupić więcej i zamrozić. Te z importu smakują jak z papieru...
Składniki na 1 porcję:
- 1 polska morela
- pół dojrzałego banana
- 1-2 łyżki płatków jaglanych
- około pół szklanki wody
Morelę myjemy, obieramy ze skórki, pozbywamy pestki. W garnuszku gotujemy wraz z bananem do miękkości (około 5-10 minut), po czym dosypujemy płatki. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Delikatnie blendujemy i studzimy :) Smacznego małe Szkrabki!
Pragnę podkreślić, że szanuję styl wychowywania innych rodziców. Jeśli uważasz, że za wcześnie na któryś z powyższych produktów- nie podawaj tego swojemu dziecku. Nie podawaj również wtedy, jeśli nie przetestowałaś ich oddzielnie pod względem przyswajania przez organizm dziecka (alergie).
Komentarze
Prześlij komentarz