Zapiekane brzoskwinie z miodem i jogurtem greckim
Uwielbiam brzoskwinie. Zawsze wybieram te najbardziej miękkie i delektuję się każdym kęsem. O to, by zostały dwie do tego deseru musiałam zabiegać i negocjować z moim mężem, ale udało się ;) Wyszły smaczne, ale myślę, że lepsze byłyby z gałką lodów śmietankowych.
Składniki:
Brzoskwinie przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Posypujemy każdą połówkę brzoskwiń cynamonem, kładziemy na każdej po łyżeczce miodu i wkładamy do piekarnika na około 15 minut, aż zmiękną. Po wyjęciu podajemy z łyżeczką jogurtu greckiego lub gałką lodów śmietankowych. Pycha :)
Składniki:
- 2 brzoskwinie
- 4 łyżeczki miodu
- 4 łyżeczki jogurtu greckiego lub 4 gałki lodów śmietankowych
- 4 szczypty cynamonu
Brzoskwinie przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Posypujemy każdą połówkę brzoskwiń cynamonem, kładziemy na każdej po łyżeczce miodu i wkładamy do piekarnika na około 15 minut, aż zmiękną. Po wyjęciu podajemy z łyżeczką jogurtu greckiego lub gałką lodów śmietankowych. Pycha :)

Komentarze
Prześlij komentarz