Lekkie śniadanie: Zapiekanki ze szpinakiem
Polecam na jutrzejsze (niedzielne) albo dzisiejsze późne śniadanie :) Wyszły pysznie chrupiące ze zdrowymi dodatkami: szpinakiem, czosnkiem, cebulą i ziołami.
Składniki:
Posiekaną cebulę podsmażyłam na masełku często mieszając. Dodałam szpinak i przykryłam, by się rozmroził (na małym ogniu). Po kilku minutach przemieszałam wszystko z solą i przeciśniętymi ząbkami czosnku. Taką papkę wykładałam na kromki chleba, przykrywałam serem, znowu smarowałam szpinakiem i posypałam bazylią. Piekłam około 10 minut w 170 stopniach (włożyłam do nagrzanego piekarnika). Pyszota :) Dodatkowo polaliśmy zapiekanki sosem włoskim z Winiary :)


Składniki:
- kilka kromek chleba (u mnie 3 kromki/2 osoby chleba serowego)
- kilka plastrów sera
- mrożony szpinak (u mnie około 6 kostek "brykietu")
- cebula (u mnie pół)
- czosnek (2 małe ząbki)
- szczypta bazylii
- szczypta soli
- pół łyżeczki masła lub oleju do smażenia
Posiekaną cebulę podsmażyłam na masełku często mieszając. Dodałam szpinak i przykryłam, by się rozmroził (na małym ogniu). Po kilku minutach przemieszałam wszystko z solą i przeciśniętymi ząbkami czosnku. Taką papkę wykładałam na kromki chleba, przykrywałam serem, znowu smarowałam szpinakiem i posypałam bazylią. Piekłam około 10 minut w 170 stopniach (włożyłam do nagrzanego piekarnika). Pyszota :) Dodatkowo polaliśmy zapiekanki sosem włoskim z Winiary :)


MAKARON jest dobrym rozwiązaniem dla osób które lubią dobrze zjeść - prawie każdy lubi jedzenie.
OdpowiedzUsuńJednak zapiekanka ma swoje kalorie - rano powinno ich być dużo. Dlatego żeby organizm mógł funkcjonować trzeba mieć jego dostatek.
Oosby znające odpowiednio dobrane receptury wiedzą o co chodzi.
My wiemy że działanie powinno być kierowane w makaron Shirataki
ze strony lub na stronie
http://www.amekofoods.pl/