Surówka z jabłka i marchwi z dodatkiem natki pietruszki
Na Facebooku, ktoś skomentował, że to smaki rodem z przedszkola :) I racja! Fajnie jest czasem wrócić do tych czasów, zwłaszcza, że to bomba witaminowa :) Nie dodajemy do tej surówki cukru, bo i jabłko i marchew są słodkie, więc nie trzeba tego jeszcze dosładzać.
Składniki:
Na drobnych oczkach (tych do parmezanu) ścieramy umytą marchew i jabłka. Dodajemy (opcjonalnie) natkę pietruszki z soku, jeśli wcześniej go robiliśmy. Smacznego!
Składniki:
- 1 marchew
- 2 jabłka
- natka pietruszki z soku pietruszkowo-cytrynowego
Na drobnych oczkach (tych do parmezanu) ścieramy umytą marchew i jabłka. Dodajemy (opcjonalnie) natkę pietruszki z soku, jeśli wcześniej go robiliśmy. Smacznego!

ja też lubię takie "przedszkolne" smaki - proste potrawy często są najsmaczniejsze :-) surówki z marchewki są świetne
OdpowiedzUsuń