Ryba a`la papirus
Dziś mam dla Was przepis na domowy papirus Winiary. W tym kupnym jest mnóstwo chemii i złych tłuszczów, a w moim wszystko jest w porządku ;) Ryba wychodzi soczysta, pyszna i delikatna :)
Składniki:
Rybę płuczemy i osuszamy. Odpowiednio duży arkusz papieru (u mnie na dwa filety przeznaczyłam arkusz wielkości standardowej blachy do piekarnika, przecięłam na pół- po jednym na każdy filet) smarujemy mniej więcej po środku roztopionym masłem i posypujemy dowolnymi przyprawami. Układamy rybę skórą do góry i szczelnie zawijamy pakuneczek :) Pieczemy 10-13 minut w 200 stopniach lub smażymy na suchej patelni (ale tego nie próbowałam ;) ). Pysznie i lekko! Polecam :)


Składniki:
- filety z ryby
- dowolnie wybrane przyprawy, u mnie: przyprawa do ryb w młynku Kamis, skórka cytrynowa
- łyżka masła
- papier do pieczenia
- pędzelek silikonowy do rozsmarowania masła
Rybę płuczemy i osuszamy. Odpowiednio duży arkusz papieru (u mnie na dwa filety przeznaczyłam arkusz wielkości standardowej blachy do piekarnika, przecięłam na pół- po jednym na każdy filet) smarujemy mniej więcej po środku roztopionym masłem i posypujemy dowolnymi przyprawami. Układamy rybę skórą do góry i szczelnie zawijamy pakuneczek :) Pieczemy 10-13 minut w 200 stopniach lub smażymy na suchej patelni (ale tego nie próbowałam ;) ). Pysznie i lekko! Polecam :)
Świetny sposób na zdrowe danie! już nie będe kupować papirysa tylko zrobię go sama :)
OdpowiedzUsuńw taki sposób jeszcze ryby nie przyrządzałam :)
OdpowiedzUsuńpolecam! :)
OdpowiedzUsuńi z takimi przyprawami jak chcesz! :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na szybkie i pyszne danie :)
OdpowiedzUsuńRyby to absolutny elementarz zdrowotny. Bardzo lubię, kłopot bywa z dostępnością, ale dla chcącego? :-D Zapraszam, na kilka przepisów.
OdpowiedzUsuń