Tatar ze śledzia
Uwielbiam :) Uwielbiam śledzie na tysiąc sposobów... ten również trafił w mój gust :) Wyłożony na grzance, polany oliwą smakuje wybornie :)
Składniki na 4 nieduże grzanki:
Wszystko kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny oraz łączymy z olejem :) Najlepiej na chwilę odstawić, by smaki się przegryzły. Smacznego!


Komentarz mojego Małżonka: "przepyszny!" :)
Składniki na 4 nieduże grzanki:
- 1 namoczony płat matiasa
- połowa małego jabłka
- 4 zielone oliwki
- plaster cebuli
- 1-2 plastry awokado
- łyżka kaparów
- łyżeczka soku z cytryny
- szczypta pieprzu
- łyżka oleju z suszonych pomidorów lub oliwy
Wszystko kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny oraz łączymy z olejem :) Najlepiej na chwilę odstawić, by smaki się przegryzły. Smacznego!
Komentarz mojego Małżonka: "przepyszny!" :)
O jeju, jeszcze dodałbym tylko sos Wiinegret <3
OdpowiedzUsuńPotwierdzam opinię Twojego męża: Przepyszny! Od 4 dni jem codziennie na kolację. Chyba się uzależniłam;)
OdpowiedzUsuńBardzo mnie to cieszy :) smacznego :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis! na pewno skorzystam :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis i naprawdę ciekawy blog :)
OdpowiedzUsuńJa również jako pasjonatka świetnego jedzenia polecam wszystkim nowy fajny event kulinarny, Apetyt na miasto. Festiwal daje możliwość spróbowania 3 dań w wybranej restauracji za 39zł.
Zapraszamy! Bilety na apetytnamiasto.pl