Pierś z indyka na parze z warzywami i sosem cytrynowo-pietruszkowym
Dziś propozycja na lekki i pyszny obiad, który jest kompletnym daniem ugotowanym na Varomie.
Składniki na 3-4 osoby:
Wykonanie w Thermomix:
Mięso zamarynować w ulubionych przyprawach (np. sól, pieprz, papryka słodka, curry) i łyżce oliwy. Odstawić na minimum 3h do lodówki.
1. Do naczynia miksującego odważyć składniki na sos. Zmiksować 20 sek./obroty 5. Przelać do miseczki, odstawić.
2. Do naczynia wrzucić marchew. Zmiksować 1-2 sek./obroty 6. Wysypać zawartość na dolną część Varomy.
3. Do naczynia wrzucić cukinię. Zmiksować 1 sek./obroty 5. Za pomocą kopystki wyjąć wszystkie warzywa z naczynia i wysypać na marchew. Na warzywach ułożyć na płasko plastry ziemniaka. Można opcjonalnie posypać majerankiem.
4. Do naczynia wlać 500g wody. Nałożyć pokrywę.
5. Na górnej przystawce Varomy ułożyć mięso na płasko w niewielkich odległościach od siebie. Przykryć i postawić na pokrywie. Ustawić 30 minut/VAROMA/obroty 2.
6. Po zakończeniu gotowania naciąć mięso i sprawdzić czy jest ugotowane. Jeśli tak, wykładać na talerze i polewać sosem. Smacznego!
Składniki na 3-4 osoby:
- Sos:
- 40g oliwy
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 10g soku z cytryny
- Danie:
- 250g marchwi pokrojonej na kawałki 2-3 cm
- 250g cukinii pokrojonej w 3 cm plastry
- 1 duży ziemniak pokrojony w cienkie plastry
- ok 700g piersi indyczej podzielonej wzdłuż na 2 części o grubości około 1-2 cm
Wykonanie w Thermomix:
Mięso zamarynować w ulubionych przyprawach (np. sól, pieprz, papryka słodka, curry) i łyżce oliwy. Odstawić na minimum 3h do lodówki.
1. Do naczynia miksującego odważyć składniki na sos. Zmiksować 20 sek./obroty 5. Przelać do miseczki, odstawić.
2. Do naczynia wrzucić marchew. Zmiksować 1-2 sek./obroty 6. Wysypać zawartość na dolną część Varomy.
3. Do naczynia wrzucić cukinię. Zmiksować 1 sek./obroty 5. Za pomocą kopystki wyjąć wszystkie warzywa z naczynia i wysypać na marchew. Na warzywach ułożyć na płasko plastry ziemniaka. Można opcjonalnie posypać majerankiem.
4. Do naczynia wlać 500g wody. Nałożyć pokrywę.
5. Na górnej przystawce Varomy ułożyć mięso na płasko w niewielkich odległościach od siebie. Przykryć i postawić na pokrywie. Ustawić 30 minut/VAROMA/obroty 2.
6. Po zakończeniu gotowania naciąć mięso i sprawdzić czy jest ugotowane. Jeśli tak, wykładać na talerze i polewać sosem. Smacznego!
wszystko palce lizać poprostu...
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie recenzje filmów i seriali, trailery i soundtracki
http://filmowyzbiornik.blogspot.com/
Witam. Chciałbym zaproponować możliwość zarobku na Pana/Pani Blogu dzięki programowi
OdpowiedzUsuńwww.zarabiajnastronie.eeu.pl
Wystarczą 3 kroki
1.Rejestracja
2.Kliknąć w zakładkę "Website Script" i skopiować kod.
3. Wkleić kod na stronę np. pomiędzy znacznikami head
Od tej chwili każda osoba wchodząca na Państwa stronę zobaczy krótką reklamę a Państwo dostaniecie wynagrodzenie. ( ok 25 zł za 1.000 wyświetleń)