Spaghetti na szybko


Dziś coś bardzo podstawowego, bo nie jestem w swojej kuchni :) Koszt wg cen warszawskich: 10,90zł

Składniki:

  • makaron spaghetti

  • mała śmietanka 30%

  • jeden zmiażdżony ząbek czosnku

  • 1 dojrzały pomidor

  • łyżka fety

  • zioła: bazylia, oregano lub prowansalskie

  • sól, pieprz



 



Makaron gotujemy al dente. Cebulę szklimy z czosnkiem na oleju, dodajemy pokrojonego pomidora i przyprawiamy. Dolewamy śmietankę w pożądanej (dobre słowo) ilości. Gotujemy jeszcze kilka minut, by zgęstniała.



Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i kruszymy fetę. Gotowe, smacznego!



spaghetti z sosem śmietanowym i pomidorami



spaghetti z sosem śmietanowym i pomidorami

Komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie, prosto i szybko, uwielbiam takie dania :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Było naprawdę pyszne :) Trzęsłam się takie było dobre ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty