Spaghetti na szybko
Dziś coś bardzo podstawowego, bo nie jestem w swojej kuchni :) Koszt wg cen warszawskich: 10,90zł
Składniki:
- makaron spaghetti
- mała śmietanka 30%
- jeden zmiażdżony ząbek czosnku
- 1 dojrzały pomidor
- łyżka fety
- zioła: bazylia, oregano lub prowansalskie
- sól, pieprz
Makaron gotujemy al dente. Cebulę szklimy z czosnkiem na oleju, dodajemy pokrojonego pomidora i przyprawiamy. Dolewamy śmietankę w pożądanej (dobre słowo) ilości. Gotujemy jeszcze kilka minut, by zgęstniała.
Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i kruszymy fetę. Gotowe, smacznego!
Wygląda bardzo apetycznie, prosto i szybko, uwielbiam takie dania :-)
OdpowiedzUsuńByło naprawdę pyszne :) Trzęsłam się takie było dobre ;)
OdpowiedzUsuń