Puree z dyni
Dynia wciąż jeszcze w sklepach więc trzeba korzystać :) Dyniowe puree jest bardzo proste w wykonaniu, a bardzo przydatne w kuchni. Można je stosować naprawdę do wielu potraw, nawet do kawy! Widziałam gdzieś przepis na dyniowe latte właśnie z puree z dyni. Dlatego, jeśli macie kawałek dyni, który nie wiecie jak wykorzystać- oto macie tu odpowiedź :)
Jak przyrządzić takie puree?
Umytą i nieobraną ze skóry (wydrążoną) dynię pokroić na mniejsze plastry i ułożyć na blasze. Piec w 180 stopni do miękkości (około 40-50 minut). Po tym należy ją ostudzić, oddzielić miąższ od skóry i rozdrobnić widelcem. Przechowywać w lodówce. Proste? Proste! :)
Jak przyrządzić takie puree?
Umytą i nieobraną ze skóry (wydrążoną) dynię pokroić na mniejsze plastry i ułożyć na blasze. Piec w 180 stopni do miękkości (około 40-50 minut). Po tym należy ją ostudzić, oddzielić miąższ od skóry i rozdrobnić widelcem. Przechowywać w lodówce. Proste? Proste! :)

Napewno jest dobre :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam na mojego bloga
Kulinarne inspiracje Moniki
http://blogl4.blog.pl/