Krokiety z kapustą i grzybami
Krokiety, mimo, że uwielbiam i sama bym z chęcią opyliła, przygotowałam dla potrzebującej rodziny spod Olsztynka, o której pisałam Wam wcześniej. Po zapanierowaniu ułożyłam obok siebie na blaszce i zamroziłam. Mam nadzieję, że nie będzie problem z usmażeniem.
Jak zrobić kapustę z grzybami pisałam tutaj (klik).
Przepis na naleśniki:
Z podanych składników robimy rzadkie ciasto bez grudek i smażymy naleśniki. Z tej porcji wychodzi około 10-12 naleśników.
Na naleśniki wykładamy kapustę z grzybami pozostawiając boki naleśnika i przód bez farszu. Zwijamy składając najpierw boki, przytrzymując palcami zwijamy tak, by się nie rozjechały. Panierujemy najpierw w jajku potem w bułce. Możemy zamrozić i później usmażyć lub smażyć od razu.
Jak zrobić kapustę z grzybami pisałam tutaj (klik).
Przepis na naleśniki:
- 0,5 litra wody
- 200 g mąki pszennej
- kilka łyżek oleju
- 1 jajko
- szczypta soli
Z podanych składników robimy rzadkie ciasto bez grudek i smażymy naleśniki. Z tej porcji wychodzi około 10-12 naleśników.
Na naleśniki wykładamy kapustę z grzybami pozostawiając boki naleśnika i przód bez farszu. Zwijamy składając najpierw boki, przytrzymując palcami zwijamy tak, by się nie rozjechały. Panierujemy najpierw w jajku potem w bułce. Możemy zamrozić i później usmażyć lub smażyć od razu.

Komentarze
Prześlij komentarz