Nadziewane kwiaty cukinii
W końcu coś wykwintnego w mojej kuchni ;) To dobra przystawka, ale tłusta, mimo, iż starałam się odcisnąć co się da... Może w towarzystwie sałatki byłoby jeszcze lepsze :)
Składniki:
Olej mocno rozgrzewamy w garnuszku, szykujemy talerz z ręcznikiem papierowym i łyżkę cedzakową. Kwiaty myjemy, lekko osuszamy, nadziewamy serkiem i lekko skręcamy, zamykając dostęp do nadzienia. Zanurzamy w cieście i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy do zrumienienia na złoto. Voila! :)

Składniki:
- Kwiaty cukinii
- olej do głębokiego smażenia
- serek łososiowy Piątnica
- ciasto naleśnikowe
Olej mocno rozgrzewamy w garnuszku, szykujemy talerz z ręcznikiem papierowym i łyżkę cedzakową. Kwiaty myjemy, lekko osuszamy, nadziewamy serkiem i lekko skręcamy, zamykając dostęp do nadzienia. Zanurzamy w cieście i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy do zrumienienia na złoto. Voila! :)
Komentarze
Prześlij komentarz