Pasta z awokado z pomidorami
Uwielbiam awokado, nie lubię tylko jego ceny ;) Ta pyszna pasta będzie idealna na grzankach, kanapkach, jako dip do warzyw, paluszków czy chipsów. Awokado to wyjątkowa roślina, posiadające cenne właściwości. Więcej o nim napisałam w przepisie na pyszny sos z awokado do makaronu.
Składniki:
Awokado wydrążam i miksuję blenderem razem z pozostałymi składnikami. Przybieram pomidorem i ziołami. I już! :)
Składniki:
- jedno dojrzałe awokado (wielkości dłoni)
- 10 zielonych oliwek (lub zielonych i czarnych)
- łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- łyżka soku z cytryny
- łyżka pokrojonego w kostkę pomidora
Awokado wydrążam i miksuję blenderem razem z pozostałymi składnikami. Przybieram pomidorem i ziołami. I już! :)
Zawsze, gdy słyszę, czytam o awokado to natychmiast przychodzi mi na myśl piosenka z tekstem "Opowiedz mi o smaku chleba razowego z pastą awokado, albo nie mów nic" :) Kiedy słyszałam ją pierwszy raz nie wiedziałam jak smakuje awokado. Teraz już na szczęście wiem, że ten smak jest wyśmienity, wyjątkowy, i naprawdę lepiej jest nie mówić nic, jeśli nie mówi się o smaku awokado :)
OdpowiedzUsuńDzięki! Słyszę to pierwszy raz :) https://www.youtube.com/watch?v=S9XisNdNxBA fajny kawałek :) Teraz też będę o nim myśleć, gdy zobaczę awokado :) Są nas dwie! ;)
OdpowiedzUsuńTo jest naprawdę swietne :) Nie, nie przesadzam, dużo czytam, szczegolnie wpisow blogerow w internecie i smialo moge Ci powiedziec, ze nigdy wczesniej nie spotkalem się z blogerem, który mialby rownie wielki talent do pisania, jaki to talent niezaprzeczalnie posiadasz Ty :) No, no, jestem pelen podziwu, serdecznie pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń